Tapéta

Az ízlésesen megtervezett és összeválogatott tapéták teremtik meg a lakás harmóniáját.

Design tapéta
Modern tapéta
Klasszikus tapéta
Gyerek tapéta
Bordűr
Függöny

A függönyök a lakás befejező jellegű díszítései és egyben technikai kellékei is a lakberendezés során. A függönyöknek alkalmazkodniuk kell a tapétákhoz.

Fényáteresztő függöny
Spagetti függöny
Sötétítő függöny
Blackout függöny
Roló
Pliszé
Szalagfüggöny
Lapfüggöny
Bútorszövet

A bútorszövetek a kárpitozott bútorok bevonására szolgáló anyagok, de készítenek belőle asztalterítőket, ágytakarókat, párnákat és falvédőket is, valamint dekor

Klasszikus bútorszövet
Modern bútorszövet
Speciális bútorszövet
Szőnyeg

A szőnyeg az egyik legdominánsabb elem a helyiségben, ezért színével, anyagával, mintázatával döntően befolyásolja a szoba hangulatát, stílusát.

Modern szőnyeg
Design szőnyeg


Karnisok

A függönyök felfüggesztésére a legtöbb esetben karnisokat használunk.
Forma- és anyagválasztéka nagyon széles. Nyílászárók fölé, a falra kell elhelyezni. Nagy távolságoknál a középső részüket is rögzíteni kell, különben elhajolhatnak Az anyaga lehet fa, fém, műanyag, valamint ezen anyagok keveréke. A karnis kiválasztásánál fontos, hogy a karnisunk anyaga, színe valamint formája a helységgel összhangban legyen.   Karnisunk kiválasztásakor fontos szempont a belmagasság.  Alacsony belmagasságú helyiségekbe a mennyezeti karnisok alkalmazását ajánljuk, így növelve a belső teret optikailag. Alapanyagai: acél, alumínium, króm, réz valamint kovácsoltvas.
Fa karnisoknál fontos, hogy a bútorok és az ablakkeretek színét figyelembe kell vennünk. Fém karnisoknál figyelembe kell vennünk a kilincsek színét, a bútorok fogantyúit, fém bútorlábakat, valamint a kiegészítők színeit.  
Az egyik legtakarékosabb megoldás a műanyag karnis pozdorja betéttel.  Folyóméterben szerezhető be, egy, kettő, és háromsínes változatban.
 Függönyelkötők
 
Az elkötők segítségével lehet rögzíteni az ablak két oldalán a függönyöket.
Egy hagyományosabb fazont is
érdekesebbé tesz egy jól megválasztott elkötő.
Az enteriőrtől függően ezek lehetnek gyöngyökkel, fémmel, bőrrel, strasszal, kristályokkal ékesített darabok.
  
 


Drapéria

 
Dekoratív kiegészítője függönyünknek de főként a sín takarására szolgál. Figyelni kell rá, hogy a magasságát úgy határozzuk meg, hogy az ablak nyitását ne akadályozza. Különböző stílusirányzatokat figyelhetünk meg. Az adott méretekhez és stílushoz viszonyítva kell meghatározni, hogy melyik stílus a legmegfelelőbb.


 

Tapétaragasztók

A tapétaragasztó kiválasztása a tapéta típusától függ. Néhány tapétafajtához seciális ragasztóra van szükség. Pl.: a láncszálas, a szőtt és a viniltapéták. Nagyon fontos a választott tapéta típusra megadott keverési arányok betartása. A könnyű, vékony tapétákat híg ragasztóval kell felragasztani, a vastag, nehéz tapétákat pedig vastagon felvitt ragasztóréteggel szükséges. Azonban, ha túlhígítják, nem lesz megfelelő a tapadás és a tapéta leválhat a falról.
A ragasztóval bekent tapétacsíkokat pihentetni kell, hogy a felrakás előtt teljesen megduzzadjanak. Ellenkező esetben a falon duzzad meg és száradás után hólyagos marad.