Tapéta

Az ízlésesen megtervezett és összeválogatott tapéták teremtik meg a lakás harmóniáját.

Design tapéta
Modern tapéta
Klasszikus tapéta
Gyerek tapéta
Bordűr
Függöny

A függönyök a lakás befejező jellegű díszítései és egyben technikai kellékei is a lakberendezés során. A függönyöknek alkalmazkodniuk kell a tapétákhoz.

Fényáteresztő függöny
Spagetti függöny
Sötétítő függöny
Blackout függöny
Roló
Pliszé
Szalagfüggöny
Lapfüggöny
Bútorszövet

A bútorszövetek a kárpitozott bútorok bevonására szolgáló anyagok, de készítenek belőle asztalterítőket, ágytakarókat, párnákat és falvédőket is, valamint dekor

Klasszikus bútorszövet
Modern bútorszövet
Speciális bútorszövet
Szőnyeg

A szőnyeg az egyik legdominánsabb elem a helyiségben, ezért színével, anyagával, mintázatával döntően befolyásolja a szoba hangulatát, stílusát.

Modern szőnyeg
Design szőnyeg

Függönyök méretvételi útmutatója

•    Ne az ablak szélességét vegyük figyelembe, hanem mindig a karnis, illetve függönysín szélességét.
•    Minden anyag vásárlásánál a szélesség minimum kétszeresével tervezzünk, különben nem mutat jól az összkép. A sötétítőnek behúzott állapotban is redőzöttnek kell lennie.
•    A karnis rudat úgy szerelünk fel, hogy legalább 15-30 cm-rel szélesebb legyen (díszítő elemek nélkül) az ablaknál mindkét irányba, így a függöny nem takarja el az ablakot. Érdemes 12 cm-rel magasabbra felszerelni, az ablak felső szélénél.
•    Az ablak belső peremeitől mérjük a vitrázs függönyök esetében.

A függöny magasságának kiszámítása
•    A függöny magasságát több féle képen mérhetjük az igénynek megfelelően: párkányig, ablak alsó pereménél lentebb, vagy a padlóig.
•    Érdemes legalább három helyen mérni és a legkisebbet válasszuk, mert előfordulhat, hogy a párkány, a karnis vagy a padló nem teljesen párhuzamos egymással.

•    Amennyiben nincs párkányunk, vagy a karnisrúd a párkánytól bentebb esik, akkor az ablak vagy párkány alsó széléig mért értékhez adjunk 15-20 cm-t
 

 Önnek a vásárláshoz mindössze, ablakának és a függönytartójának a méretére lesz szüksége!
Az előzetes mérésekkel lecsökkenthetjük a rossz méretfelvétel lehetőségét.

    


Karnis elhelyezése:

Esztétikai szempontból fontos, hogy a karnis hosszabb legyen az ablak szélességénél mindkét oldalon legalább 15cm-rel, de az ideális a 20-30 cm. Minél szélesebb az ablak annál nagyobb túlnyúlás javasolt. Az ablak felett is legalább 15 cm távolság ajánlott, de a legesztétikusabb elhelyezés a mennyezet és az ablak között félúton. Amennyiben kevés a hely akkor,  a karnist a mennyezetre érdemes szerelni. Kisebb szobákba, helyiségekbe ajánljuk a mennyezeti karnist, mivel optikailag növeli a teret.

 
Tapéta felrakása
Jegyezze meg a minta irányát. A tapéta hátoldalára ceruzával rajzoljon nyílakat. Ha a cimkén a tt jelzést látja, akkor az egymást követő csíkokat megfordítva kell az előzőhőz képest felrakni.
A tapétát a burkolandó fal magasságának megfelelően kell levágni, figyelembe véve a minta illesztését és az alsó leesést (1-5 cm).
A felvágott tapéta hátoldalát egyenletesen kenjük be ragasztóval, különösen ügyelve a szélek megfelelő bekenésére. Ezután hajtsuk össze, majd várjunk, amíg a tapéta teljes hosszon megpuhul. A felrakás során a tapétát puha kefével simítsuk a falra, a csík közepétől a széle felé haladva.
A felesleges, kifolyt ragasztót nedves szivaccsal azonnal távolítsuk el a tapéta felűletéről.
Amíg szárad a tapéta, kerülje a túlzott fűtést és a huzatot.
A habosított és a papírtapéták későbbiekben diszperziós festékkel átfesthetők.

Ragasztó:
Használjon por alakú, CMC mentes, dobozos tapétaragasztót.
Papírtapétához "Normál" (sárga dobozos), míg nehéz tapétához "Special" (lila dobozos) ragasztót.
A ragasztót a dobozon feltüntetett utasítás szerint készítse elő.